Založ si blog

Hokej

V mojom blogu vám chcem napísať niečo o mojej zálube. Mojou záľubou je sledovanie hokeja.

Hokej je kolektívny šport. Je tiež súčasťou zimnej olympiády. Hrá ho 6 hráčov na každej strane – brankár, pravý obranca, ľavý obranca, pravý krídelník, ľavý krídelník a center. Vyhráva družstvo, ktoré dá v určenom čase viac gólov. V zápase môže nastúpiť 20 hráčov a dvaja brankári.

Slováci sú v top osmičke svetového hokeja. V histórií získali slováci 4 medaily, z toho v roku 2003 bronz, v rokoch 2000 a 2012 striebro a raz titul majstra svetva v hokeji v roku 2002.

Na Slopvensku sa konali majstrovstva sveta v hokeji len raź a to v roku 2011 v Košiciach a Bratislave. Nabudúci rok v Česku na majstrovstvách sveta 2015 budú rokovať o majstrovstvach sveta 2019.  V roku 2019 by chcelo znova usporiadavať Slovensko majstrovstva sveta v hokeji.

Rád sledujem zahraničné ligy ako KHL a NHL, ale občas pozriem aj slovensku ligu.Mojími obľubenými týmami sú Los Angeles, Chicago a Boston z NHL. Z KHL je to Slovan Bratislava a Hc Lev Praha. Na Slovensku držím palce košiciam.

V súčasnosti sú Košice najlepším slovenským týmom v súťaž. Získali tento rok titul majstra slovenska. Košičania v hisstórii získali sedem krát zlato , sedem krát striebro a dvakrát bronz. Košice sú jediný tým na slovensku , ktorým sa bodalil zisk zlatého majstrovského hetriku. Košičania od roku 1964 pôsobia medzi hokejovou elitou.Stali sa dva krát víťazom československa, raz boli druhý a raz tretí v česko slovenskej hokejovej lige.

V Košiciach pôsobia aj bývali hráči z NHL ako , Marek Svatoš, Peter Bartoš, Martin Štrbák a minulú sezónu aj golman Rastislav Staňa. Košičania ako prvý budú hrať novo vytvorenú ligu majstrov. Budú sa nachádzať v A skupine a budu bojovať proti Kärpät Oulu, Kölner Haie a Bílí Tigři Liberec. Budem im držať palce a verím že postupia do vyradovacích bojov.

Na slovensku mame aj legendy nášho hokeja ako Jozef Golonka, Vincent Lukáč, Miro Šatan( ukončil kariéru po ms v bielorusku), Peter Bondra,…. Žiaľ jeden z najlepších SR hokejistov , ktorý kedy žil bol Pavol Demetra. Žiaľ zomrel pri leteckej havárií celeho týmu jaroslvlu lokomotívu.

Dúfam , že sa vám môj blog páčl a verím že si ho prečítate.

 

 

 

Ľadový hokej

25.05.2014

Ľadový hokej Ľadový hokej je kolektívny šport. Je tiež súčasťou zimnej olympiády. Hrá ho 6 hráčov na každej strane – brankár, pravý obranca, ľavý obranca, pravý krídelník, ľavý krídelník a center. Vyhráva družstvo, ktoré dá v určenom čase viac gólov. V zápase môže nastúpiť 20 hráčov a dvaja brankári. Najvyšší úrad, ktorý združuje národné [...]

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2716x
Priemerná čítanosť článkov: 1358x

Autor blogu

Kategórie

Archív