Založ si blog

Hokej

V mojom blogu vám chcem napísať niečo o mojej zálube. Mojou záľubou je sledovanie hokeja.

Hokej je kolektívny šport. Je tiež súčasťou zimnej olympiády. Hrá ho 6 hráčov na každej strane – brankár, pravý obranca, ľavý obranca, pravý krídelník, ľavý krídelník a center. Vyhráva družstvo, ktoré dá v určenom čase viac gólov. V zápase môže nastúpiť 20 hráčov a dvaja brankári.

Slováci sú v top osmičke svetového hokeja. V histórií získali slováci 4 medaily, z toho v roku 2003 bronz, v rokoch 2000 a 2012 striebro a raz titul majstra svetva v hokeji v roku 2002.

Na Slopvensku sa konali majstrovstva sveta v hokeji len raź a to v roku 2011 v Košiciach a Bratislave. Nabudúci rok v Česku na majstrovstvách sveta 2015 budú rokovať o majstrovstvach sveta 2019.  V roku 2019 by chcelo znova usporiadavať Slovensko majstrovstva sveta v hokeji.

Rád sledujem zahraničné ligy ako KHL a NHL, ale občas pozriem aj slovensku ligu.Mojími obľubenými týmami sú Los Angeles, Chicago a Boston z NHL. Z KHL je to Slovan Bratislava a Hc Lev Praha. Na Slovensku držím palce košiciam.

V súčasnosti sú Košice najlepším slovenským týmom v súťaž. Získali tento rok titul majstra slovenska. Košičania v hisstórii získali sedem krát zlato , sedem krát striebro a dvakrát bronz. Košice sú jediný tým na slovensku , ktorým sa bodalil zisk zlatého majstrovského hetriku. Košičania od roku 1964 pôsobia medzi hokejovou elitou.Stali sa dva krát víťazom československa, raz boli druhý a raz tretí v česko slovenskej hokejovej lige.

V Košiciach pôsobia aj bývali hráči z NHL ako , Marek Svatoš, Peter Bartoš, Martin Štrbák a minulú sezónu aj golman Rastislav Staňa. Košičania ako prvý budú hrať novo vytvorenú ligu majstrov. Budú sa nachádzať v A skupine a budu bojovať proti Kärpät Oulu, Kölner Haie a Bílí Tigři Liberec. Budem im držať palce a verím že postupia do vyradovacích bojov.

Na slovensku mame aj legendy nášho hokeja ako Jozef Golonka, Vincent Lukáč, Miro Šatan( ukončil kariéru po ms v bielorusku), Peter Bondra,…. Žiaľ jeden z najlepších SR hokejistov , ktorý kedy žil bol Pavol Demetra. Žiaľ zomrel pri leteckej havárií celeho týmu jaroslvlu lokomotívu.

Dúfam , že sa vám môj blog páčl a verím že si ho prečítate.

 

 

 

Ľadový hokej

25.05.2014

Ľadový hokej Ľadový hokej je kolektívny šport. Je tiež súčasťou zimnej olympiády. Hrá ho 6 hráčov na každej strane – brankár, pravý obranca, ľavý obranca, pravý krídelník, ľavý krídelník a center. Vyhráva družstvo, ktoré dá v určenom čase viac gólov. V zápase môže nastúpiť 20 hráčov a dvaja brankári. Najvyšší úrad, ktorý združuje národné [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2712x
Priemerná čítanosť článkov: 1356x

Autor blogu

Kategórie

Archív